Виц: Папагалот и стјуардесата


Дерби до Дерби! Комплетен фудбалски викенд ↓↓↓


Патувал некој тип со авион, па му дозволиле и својот миленик папагал да го чува горе во одделот за патници. Врви стјуардесата да послужи со пијалок, папагалов ја гледа, поминува покрај нив, на одење ја плеснува со крилото по задникот.

Стјуардесата продолжува како ништо да не било. Од тоа се охрабрува и газдата од папагалот, на враќање и тој ја плеснува стјуардесата по задник. Таа повторно не реагира. Заминува, но се враќа со капетанот и му кажува што се случило. Капетанот ги фаќа папагалот и газдата и ги исфрла низ врата.

Папагалот веднаш почнува да мафта со крилата, а човекот збунето го гледа додека паѓа и вели: Што да правам јас сега бе, копиле?

А што се курчиш бе газда, кога не знаеш да леташ?