Мајтап

Виц: Министерката и градоначалникот

Министерката за образование го фали градоначалникот на една рурална општина:

Браво, градоначалниче, за пофалба е колку брзо ги завршивте градежните потфати за изградба на новото училиште.

Фала, министерке, ама немаше да успеам да не беа Перо, Трпе, Ристе и друи.

Аха, значи сте имале посветени и добри мајстори.

Па не знам колку се добри, ама им беше кажано дека градат нова селска меана.

To Top