Мајтап

Виц: Бабата и зетот

Зете, сакам да ми најдеш некој добар уметник што слика добри портрети.

За што ти е бабо таков уметник?

За да ми наслика портрет, еден ден ќерка ми да им покажува на внуците каква мајка имала.

Аааа, тогаш од Кина треба да викнеме еден добар сликар.

Зошто од Кина, зете?

Оти таму има уметници кои најдобро цртаат змејови и ламји.

Advertisements
To Top