Мајтап

Виц: Мамо, елката гори

Малиот од дневната и вика на мајката, која е во кујната.

Мамо, мамо, елката гори.

Не се вели гори сине, се вели свети, му дофрла од кујната мајката.

Добро мамо, ти си знаеш, ама да знаеш дека и пердето почна да свети сега.

Advertisements
To Top