Мајтап

Виц: Ајде внучкo, запеј и на баба

Оди внукот кај бабата на гости за Нова Година да ја посети, а бабата му вели:

Ајде чедо, запеј и на баба како што ми пееше кога беше мал.

Бабо бе! Не ме зезај, имам 34 години, не ме личи да пејам така.

Бабата вади две илјадарки од паричник и:

Елко, елко, порасни уште две – три педи, за да може Дедо Мраз дарови да реди.

Advertisements
To Top