Велосипедист разви брзина од 240 км/час – му помогна Porsche Cayenne (видео)


Традицијата вели: Аргентина ме демантира!? - 14 ден ↓↓↓Велосипедистот Ник Кембел, кој беше влечен од Porsche Cayenne Turbo успеа да постигне брзина од 177 км/час, а теренецот потоа му послужи како аеродинамичен браник за Кембеп да постигне рекордна брзина од 240км/час.

Кембел , кој го држи претходниот рекорд од 217 км/час користеше специјално дизајниран велосипед , кој може да достигне брзина и од 322км/час.

Како влечно возило одлично послужи Porsche Cayenne Turbo, што му овозможи на велосипедистот за кратко време да го постигне саканото забрзување, а за да го намали отпорот, одлично му послужи високата каросерија на СУВ-от.