Вечерва во 21 часот закажана собраниска седница за имунитетот на Вељаноски

Првиот човек на Собранието, собранискиот претседдател Талат Џафери, сепак, за вечерва во 21 часот ја закажа вонредната пленарна седница за одземање на пратеничкиот имунитет на бившиот претседател на Собранието, Трајко Вељаноски.

Оваа информација доаѓа директно од кабинетот на Џафери

По цел ден консултации и двоумења дали да се одржи вечерва пленарната седница, сепак на крајот од денот паднало одлука таа да почне во 21 часот.