Вебкафе

Вака изгледа рајот за гејмерите

Јапонската компанија Bauhutte произведе специјално дизајниран кревет за потребите на „најзаразените гејмери“ кои во нивниот производ ќе го видат олицетворението на сопствениот приватен рај.

Примарната функција на овој „гејмерски“ кревет е можност да се игра во лежечка положба, но креветот ја комбинира функцијата на стол и маса.

Од рано наутро играчите во креветот можат да уживаат во своите омилени игри или да заспијат без многу напор веднаш откако ќе заврши авантурата. Гејмерскиот кревет изгледа како и секој друг, но има голем број корисни додатоци.

Во основата е платформа која може да вклопи два монитори, неколку звучници и држачи за двојни чаши. На страната е држач за слушалки што може да се чуваат на левиот раб на креветот. Овој детал го спречува играчот да биде целосно мрзлив, бидејќи тие можат да се поместат само ако ја напуштат седечката позиција и легнат на креветот.

Зад перницата има подвижна полица и дизајнот совршено се вклопува во главниот дел од креветот. Може да се сместат пијалоци, грицки, џојстик, како и слушалки ако станувањето е премногу напорно. Креветот доаѓа со ќебе за игри, пишува PC gamer.

На десната страна има прилагодлив држач за мобилни телефони. Плеерот може да се постави така што паметниот уред е секогаш на дофат. На полицата има простор за еден часовник, но исто така и производи за хигиена како што се лосион и марамчиња. Возбудата на играта понекогаш може да трае со часови, но не треба да предизвика гејмерот целосно да се изгуби.

Креветот за гејмери може да биде многу корисен за играчи кои имаат проблеми со навигацијата. Создава искуство за целосен комфор додека играат, но дизајнерите сè уште не смислиле решение што би можело да го замени одењето во бањата.

Баухут исто така им нуди на клиентите производ наречен камп за игри. Тоа е шатор што се преклопува преку масата каде што се наоѓа мониторот и тастатурата. Малиот шатор прави целосен фокус и изолација од надворешниот свет.

Advertisements
To Top