Ужас и хорор помеѓу живите и мртвите: Сведоштва на хероите од Ласкарци (видео)

Жителите од селото Ласкарци, во чија непосредна близина се случи стравичната автобуска несреќа во која животот го загубија 15 лица, со своите натчовечки посветени напори и заложби за помагање на патниците од автобусот веднаш по несреќата се вистински херои кои заслужуваат длабок наклон за стореното и вложениот максимум.

Откако цела ноќ помагале во спасувањето на десетица патници, некои од нив утрово повторно излегоа на кобното место.

„Тоа што го видовме вчера беше ужас. Бевме меѓу живите и мртвите. Дел од нив ги извлековме ние самите…“, вели Седат Ќазими – сведок на настанот за телевизија 21.