Уште едно македонско девојче: Раскошната заводливост на Билјана Шкортова

„…поубаво девојче од Македонче“ – нема и не ќе се роди. Голема вистина искажана со стиховите на веќе планетарно популарната македонска песна.

Билјана Шкротова е македонски топ модел, ТВ водителка и убавица со неодолив шарм и сексапил. Неколку пати досега се има натпреварувано на разни избори за убавици, каде секогаш понесувала по некоја ласкава титула.

Родена е во Велес, а сега живее во Скопје. Како и секоја друга млада личност, сака да патува, па летата ги минува на плажите во Грција, Монако, Турција и Египет.