Црн хумор: На колективен погреб

Одат триесет жени на екскурзија со автобус и автобусот прави сообраќајка, загинуваат сите триесет жени.

На нивниот погреб, триесет мажите во црни костуми, плачат и ги оплакуваат жените. Еден од нив плаче најсилно.

Во еден момент попот вели:

Ајде сега минута молк за починатите.

Сите молчат, само овој најсилно што плаче рика, корне. Еден го шиба со лакот и му вели:

Собери се малку де, и нашите загинаа, па не рикаме толку.

А бе, брат, не плачам јас за тоа. Мојата го испушти автобусот.