Цел живот живее изолирана на 2 недели пешачење од цивилизација (видео)


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Нејзините родители ја напуштиле цивилизацијата во 1936 година, бегајќи од репресивниот апарат на Советскиот Сојуз, и се населиле во сибриските шуми.

Најблиското село кое е дел од цивилизацијата од местото на живеење на оваа 70-годишна баба која цел живот го поминала во шумите е 2 недели одење пеш.

Агафија Ликова вели дека во градот има многу автомобили, смог, нема зеленило и нема воздух за дишење. На оваа изолирана локација таа живее сама цели 27 години. Во нејзината колиба нема струја, а се прехранува со рибарење и со земјоделие. Еве ја нејзината животна приказна.