Трагедија: Фудбалер поради црвен картон го уби судијата!


Каде ќе биде најинтересно викендов!? ↓↓↓


Голема трагедија се случи во нижата мексиканска фудбалска лига, каде еден фудбалер го уби судијата со удар во глава.

Инцидентот се случил кога несреќниот Виктор Трехо му покажа црвен картон на Рубен Ривера, а овој изнервиран го нокаутира со удар во главата.

08-11karton2

Судијата паднал како покосен, па иако медицинската служба веднаш реагирала, сепак не успеале да го спасат. Причината за смртта е хематом кој се создал со силината на ударот.

Интересно, фудбалерот веднаш се дал во бегство и сеуште и бега на полицијата.