Основен суд Скопје преплавен со барања за неосудувани од кандидатите за пратенички листи


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


osnov

– Сите граѓани кои имаат потреба од уверение од казнена или кривична евиденција, без разлика за која намена им е потребно, навреме да го поднесат барањето во Кривичниот суд во Скопје. Конкретните уверенија, согласно законските одредби,  се поднесуваат и се издаваат од страна на надлежен суд, според место на раѓање, а не според место на живеење, се вели во соопштението од Судот.

Во него се додава дека за сите информации околу начинот на поднесување барање, плаќање на законски утврдената такса и потребните обрасци, за уверенија од казнена и кривична евиденција за кои е надлежен Основниот суд Скопје 1 – Скопје, граѓаните можат да се информираат преку веб-страницата на судот: http://osskopje1.mk/ , а корисни информации можат да најдат на линкот  http://osskopje1.mk/cms/FCKEditor_Upload/soop150616.pdf .