Авто мото

Tesla VS. Toyota: Погледнете кој победи во „влечење јаже“ (видео)

Tesla Model X не важи за способен теренец, додека Land Cruiser на Toyota важи за еден од најдобрите на својот вид.

Видеото во продолжение нема многу врска со теренското возење. Одмерувањето на силите на овие две возила е направено на норвешки мраз, но далеку од тоа дека дуелот е рамноправен.

Пред да видите кој покажа поимпресивни потези, треба да знаете дека теренецот на Toyota е полесен и опремен со зимски гуми, додека Tesla Model X има повеќе килажа, но и зимски гуми Nokian со „шилци“.

To Top