Авто мото

Tesla VS Golf

Јасно, против Tesla Model 3 немате никакви шанси со обичен Golf. Станува збор за сериско издание на „седумката“ со 310 КС и 400 Nm, спринт до 100 km / h за 4,6 секунди и максимални 270 km / h.

Tesla Model 3 има на располагање 450 КС од самиот почеток, а достигнува 100 km / h за 3,4 секунди. Со едно полнење, неговиот домет е над 500 км. Погледнете како помина трката на видеото подолу. Акцијата започнува на 2:15 минута.

To Top