Тазе фотки: Македонскиот Твитер календар за 2017

Десет твитерџии и твитерџики се разголеа за Твитер календарот за 2017 година, кој вчера вечер беше промовиран во фоајето на кино „Фросина“. Ова е четврто издание на календарот, а втора година по ред го прави фоторепортерот Ѕвонко Плавевски, овојпат со помош на Димитар Петровски-Дими.

2-12-twitter-kalendar-2017-2

Средствата собрани од продажба на календарот, како и досега, ќе одат во хуманитарни цели. Промоцијата на календарот е дел од активностите за Светскиот ден за борба против ХИВ/СИДА, под мотото „Шизици уживајте без ризици! Тестирај се, заштити се, не дискриминирај“.

2-12-twitter-kalendar-2017-3 2-12-twitter-kalendar-2017-4 2-12-twitter-kalendar-2017-5 2-12-twitter-kalendar-2017-6 2-12-twitter-kalendar-2017-7 2-12-twitter-kalendar-2017-8 2-12-twitter-kalendar-2017-9 2-12-twitter-kalendar-2017-10 2-12-twitter-kalendar-2017-11 2-12-twitter-kalendar-2017-12 2-12-twitter-kalendar-2017-13 2-12-twitter-kalendar-2017-1