Symphony of the Seas – најголемиот брод на светот со капацитет од 8.000 патници

„Symphony of the Seas“, најновото „крузерско“ чудо на престижната компанија за комерцијални туристички бродски тури „Royal Caribbean“, со капацитет од 8.000 патници е најголемиот туристички брод на светот кој нуди навистина уникатно искуство.

Гигантскиот брод може да прими 8.000 патници од кои 2.220 членови на екипажот. Само поради неколку кабини и метри ја доби титулата најголем крузер на светот и ја презема круната од својот близнак „Harmony of the seas“.

Овој (буквално) „пловечки град“ содржи огромен број на ресторани, вклучувајќи и „Central Park“ идентичен на оној во Њујорк во кој се наоѓаат преку 12.000 видови на билки.

На бродот има и лизгалиште, но и семејни апартмани со затворени водени тобогани, приватни џакузи и кино сала.