Сулејман Реџепи разрешен од функцијата реис на ИВЗ

Со одлука донесена со 2/3 мнозинство реисот Сулејман Реџепи е разрешен од оваа функција во рамки на ИВЗ, пренесува ТВ21.

До подготвување на нови избори, вршител на должноста ќе биде гостиварскиот муфтија.

Одлуката стапува на сила од денеска.