Сто метри висока песочна бура голтна град во Кина (снимка)


Што ќе се случува во последното коло во Серија А, Ла Лига и Лига 1


На снимките се гледа како песокот полеко го прекрива градот Дунхуанг и како се провлекува преку зградите и улиците, пишува Би-би-си.

Дунхуанг се наоѓа на работ на пустината Гоби, која е позната по својата сурова клима. По минувањето на песочната бура која била висока околу 100 метри, градот останал покриен со прашина.