Стана милионерка од објави на YouTube

22-годишната Американка, Ева Гатовски стана милионерка заработувајќи пари од нејзините видео објави на YouTube.

Кога пред пет години почнала да снима видеа и да ги објавува на нејзиниот канал на YouTube, „MyLifeAsEva“, Гатовски планирала да заработи пари со кои ќе покрие дел од студиите по новинарство, но, не ни претпоставувала, дека тоа ќе прерасне во „бизнис“ од кои може солидно да заработува.

Својот „интернет бизнис“ Ева го започнала пред пет години кога почнала да води моден блог на кој објавувала коментари и по некое видео. Набрзо дознала дека поисплатливо ќе и биде доколку својата активност ја префрли на YouTube, па така и го формирала каналот „MyLifeAsEva“.