Средствата за чистење на кујната се бескорисни: Бактериите се враќаат за 1 час!


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Антибактериските спрејови за кујна, вклучувајќи ги и влажните марамици се смета дека се губење на пари, според заклучокот на телевизискиот доктор.

Др. Мајкл Моусли пронашол потенцијално штетни бактерии кои предизвикуваат труење на кујнските елементи само еден час покасно откако се исчистени со антибактериско средство. 12 часа покасно, драматичната количина на бактерии почнала да се колонизира на работната површина.

Меѓутоа нема простор за паника, бидејќи поголем број од тие бактерии се безопасни, а можат да бидат дури и корисни, односно да го засилат имунитетот.

За да се заштитете од потенцијално штетните бактерии. Како препорака се посочува користењето на посебна подлога за сечење месо, а посебна за зеленчук. Чистењето со оцет или сапуница е доволно за дезинфекција на кунската површина.