Актуелно

Среда и четврток неработни

По повод спроведување на акцијата „Ден на дрвото – засади ја својата иднина“, утре 30 ноември е неработен ден, освен за вработените во здравствените институции, соопштуваат од Министерството за труд и социјална политика.

Ова е заклучок од владина седница одржана на 25 ноември. На денот на акцијата градинките се со вообичаено работно време.

Од МТСП информираат дека датумот за одработување дополнително ќе се определи.

И четврток, 8 декември, е неработен ден. Празникот Свети Климент Охридски е неработен за сите граѓани на Република Македонија.

Advertisements
To Top