Филм / ТВ

Според критичарите овој е засега најдобриот филм на 21. век

Stacker ги компилираше податоците од Metacritic со цел да изработи листа на стоте (досега) најдобри филмови на 21. век.

Некои од нив ве засмевале, други можеби ве расплакале – како и да е, според мислењата на критичарите, на прво место од оваа листа се најде филмот „Boyhood“ од Ричард Линклејтер. Топ 10 изборот според мислењата на критичарите го имате подолу.

1. Boyhood, 2014

2. Moonlight 2016

3. Pan’s Labyrinth, 2006

4. 4 Months, 3 Weeks and 2 Days, 2007

5. 12 Years a Slave, 2013

6. Manchester by the Sea, 2016

7. Ratatouille, 2007

8. Gravity, 2013

9. Roma 2018

10. spirited Away, 2001

А комплетната листа со 100-те најдобри филма на 21. век досега можете да ја разгледате ТУКА.

Advertisements
To Top