СПОДЕЛИ МУЗИКА: Приспивна здравотија отплакана на гитарските жици


Викенд најава - Најинтересно во Серија А! ↓↓↓Успаванка за Радмилу М. е студиски албум на Бјело Дугме од 1983 година, снимен во студиото на РТВ Скопје, а миксиран во Britania Row Studios.

На песната подолу гитарската изведба ја „позајмува“ Влатко Стефановски, својски отсвирувајќи ја тандемската блузерската здравотија на една од најдобрите инструментални изведби кои сте ги чуле со Горан Бреговиќ.

Еве ја и неговата везија во живо на приспивната за Радмила М.