Коалициска средба пред кафето со Иванов


Шанса да станеш YouTuber! Приклучи се! ↓↓↓


Кабинетот на лидерот на СДСМ  и на Претседателот Иванов усогласуваат термин кога Заев да се појави со 67  потписи кај Иванов.

Додека се прецизира терминот на Бихаќка состанок на Заев со коалициските партнери од коалицијата  За живот во Македонија  за лидерот на СДСМ да ги информира околу собраните потписи, преговорите со тимот на ДУИ, договореното, како и законот за албански јазик и плановите во СДСМ за  формирање на  Влада.

Состанокот со коалициските партнери доаѓа  по состанокот на ЦО на СДСМ каде Заев со акламација беше избран за мандатар од редовите на СДСМ.