СПОДЕЛИ МУЗИКА: „Девојко, мари хубава“ – народен блуз за „балното“ од родопските висови


Уште еден поткаст! Fat Cacko: Од гитара до Fat kitchen bistro и најдобриот бургер во градот ↓↓↓


„Бално“ – мака, тага, од речникот на родопските думи. Џез верзија на овој родопски блуз во аранжман на Веселин Којчев.

Милена Караџова – вокал
Веселин Којчев – гитара, перкусии
Дичо Ников – кларинет
Александар Леков – бас
Иван Енев – тапани, перкусии