Музика

СПОДЕЛИ МУЗИКА: Амира Медуњанин – „Ја излези Ѓурѓо“

На микрофонот дама од светски ков и вонвременски глас – Амира Медуњанин. Во позадина музичка поддршка од инструментален „дрим тим“: пијано – маестро Бојан Зулфикарпашиќ, акустична гитара – маестро Анте Гело, акустична гитара – Бошко Јовиќ, електрична гитара – џез генијлот Никола Стајиќ, контрабас – Звонимир Шестак.

Оркестрација: прва виолина – Тино Фјелдли, Стина Андерсон, Нела Пенјин, Еира Бјорнштад Фос; втора виолина – Фриде Јохансен, Каја Роџерс, Ана Сонштад; виола – Бјорн Гуо, Гури Крог Додиг; виолончело – Марит Аспас, Астри Хофман-Толас; бас – Јостејн Болас Бродрескифт.

Advertisements
To Top