Вебкафе

Собра 20 девојки и им ги фотографираше лицата додека доживуваат оргазам

Фотографот Маркос Алберти ги фотографираше фацијалните изрази на неколку жени пред, за време на оргазмот и после оргазмичното искуство. Фотографиите се неверојатно интимни, а Алберт вели дека сакал да ја покаже страната на женската сексуалност која ретко или никогаш не се гледа.

За оваа фотосесија Алберти успеа да наговори дваесет жени, а за постигнување на оргазмите тие користеа сексуални помагала. Така, фотографот го фотографираше целиот процес и градацијата на фацијалните изрази на лицата од жените кои доживуваат оргазам, а фотографиите се навистина посебни.

„Драго ми е што вака отворено со жени разговарав за сексот. Луѓето полесно се отвораат кога на таквиот разговор му претходни хумор. Мислам дека и овде тоа беше клучната ствар“.

Сите 20 жени доживеаја оргазам, а повеќе информации за проектот можете да прочитат ОВДЕ.

To Top