Со нов мијалник во раце Маск влезе во просториите од Твитер (снимка)


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


Држејќи нов мијалник во рацете, најбогатиот човек во светот, Илон Маск, влезе во канцелариите на компанијата Твитер, која треба да ја купи за 44 милијарди долари пред истекот на рокот 28 октомври, пишува Гардијан.

Маск појасни дека се работи за симболика, со фразата „нека потоне“ („let that sink in“), која на англиски се користи во ситуации кога нешто треба да се прифати, сфати или да се разбере.

Група банки, вклучувајќи ги морган стенли и банката на америка, на почетокот на оваа година потпишаа дека на маск ќе му позајмат 12,5 милијарди долари од парите што му се потребни за да заврши трансакцијата.