Со најубав поглед на зајдисонце: За 500 долари си направија куќа од стари прозорци


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


Млада брачна двојка од американската сојузна држава Западна Вирџинија изгради мала куќа во која како „градежен материјал“ се користени рамки од стари прозорци.

1.4.kukja-od-prozorci1

1.4.kukja-od-prozorci2

Тие сакале да имаат куќа во која залезот на Сонцето нема да се гледа само од една просторија или од една страна, туку од секој дел на објектот.

1.4.kukja-od-prozorci3

1.4.kukja-od-prozorci4

1.4.kukja-od-prozorci6

Прозорците овозможуваат влез на големо количество природна светлина во куќата, а користењето на мебел од различни стилови создава уникатен изглед на ентериерот.

1.4.kukja-od-prozorci7

1.4.kukja-od-prozorci8

Куќата претставува совршен пример за градба ускладена со природата, каде не се води премногу сметка за конфорот што го нуди современиот градски живот.

1.4.kukja-od-prozorci9

1.4.kukja-od-prozorci5

За изградбата на целата куќа биле потребни неколку месеци и 500 американски долари.