Магија од песок: Волшебни замоци кои фасцинираат


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Кога зборуваме за уметност на правење замоци и други работи од песок, можностите се бесконечни, а зависат од креативноста и фантазијата со која располагаат уметниците и дизајнерите.

7.4.pesocni-zamoci1

7.4.pesocni-zamoci2

Постојат толку многу различни дизјани кои можат да бидат направени. Големите уметници користат песок да направат различни преубави работи и мораме да признаеме дека ние некогаш сме се обиделе да бидеме мали уметници и направиме нешто од песок.

Sandcastle at St Aubin's Beach with Elizabeth castle in the back ground

7.4.pesocni-zamoci4

7.4.pesocni-zamoci5

Некои луѓе песочната уметност ја подигнаа на многу високо ниво, а ние тука ќе ви претставиме неколку преубави замоци од непознати автори со многу неверојатни детали.

7.4.pesocni-zamoci6

7.4.pesocni-zamoci7

Потребно е многу трпеливост и вештина за да се направат вакви замоци од песок, сообено ако сакате да имаат и свое осветлување или да бидат направени од песок од различни бои и нијанси.

7.4.pesocni-zamoci8

7.4.pesocni-zamoci9

Се приближува летото, па кога би оделе на плажа со желба да направите нешето слично, можете да погледате неколку преубави идеи.

7.4.pesocni-zamoci10

7.4.pesocni-zamoci11

7.4.pesocni-zamoci12