Актуелно

Сител и Канал 5 најгледани телевизии, 24 Вести најголем пораст во проценти на гледаност

Најгледани ТВ канали на територијата на Македонија во првиот квартал се националните ТВ канали Сител со просечен дневен досег од 37,29 проценти и Канал 5 со просечен дневен досег од 31,54 проценти , се вели во годишниот извештај на Агенцијата за аудио визуелни и медиумски услуги, објави Фактор.

На трето место во првиот квартал е ТВ Телма со 18,71 проценти просечен дневен досег. ТВ 24Вести во овој период има просечен дневен досег од 8,75 проценти .

Во вториот квартал ТВ Сител, ТВ Канал 5 и Телма бележат пад на дневниот просечен досег кој изнесувал 36,38 проценти, односно 29,54 проценти и 15,67 проценти наспроти растот на ТВ 24 Вести кој изнесува 9,96 проценти.

Третиот квартал продолжува со пад на дневниот просечен досег на 36,42 проценти на ТВ Сител. Канал 5 во овој квартал бележи раст кој достигнува 32,21 проценти, а досегот на Телма расте за 17,38 проценти. Просечниот дневен досег на ТВ 24 Вести ја продолжува серијата на раст и во третиот квартал изнесува 12,42 проценти.

Четвртиот квартал од 2016 год. бележи раст на сите погоре анализирани телевизии. Досегот на ТВ Сител изнесува 40,83 проценти, на Канал 5 36,67 проценти, а на Телма 23,21 проценти. Просечниот дневен досег на ТВ 24 Вести запиша квартален раст на 15,42 проценти во последниот четврт квартал.

Advertisements
To Top