Славни

Симон Трпчески во Штип свиреше во незагреана сала – еве што кажа во обраќањето кон публиката

Македонскиот пијанист со светско реноме Симон Трпчески деновиве после пауза од 11 години повторно настапи во Штип. И неговиот настап таму немаше баш славна реализација, не по негова вина.

Концертот кој што се одржа во рамки на Домот на културата „Ацо Шопов“ виртуозот бил приморан да го одржи во лоши услови, во ладна сала без греење, а имало проблеми и со струјата.

Еве го неговото обраќање кон публиката.

Advertisements
To Top