„Шверцери“ одбележаа 30 години постоење – славеа во новата зграда на МНТ (видео)


Ep.1 Urban Explorer: Каде да пиете најдобро кафе во Скопје!? ↓↓↓


Навивачката група „Шверцери“, поддржувачи на фудбалскиот клуб „Шкупи“, минатиот петок одбележаа 30 години постоење со свечена прослава која ја одржаа во новиот објект на Македонскиот Народен Театар.

Локацијата, сама по себе, е исклучително необичен избор за ваква прослава, но очигледно од Министерство за култура немале нешто многу против ваквата „дешавка“ во театарската зграда.