ШВАРЦЕНЕГЕР КАКО БЕЗДОМНИК: „Времињата се менуваат!“


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Славниот актер Арнолд Шварценегер објави своја слика како спие на среде улица, под својата бронзена статуа со реченицата „Времињата се менуваат“.

Причината за ваквиот гест е интересна. Како гувернер на Калифорнија, Шварценегер го отвори хотелот пред кој се наоѓа неговата статуа, а тогаш сопствениците и менаџментот му рекле: „Кога и да дојдете во нашиот хотел, ве чека соба резервирана на ваше име“.

Кога актерот ја напушти политиката, дошол во хотелот да преспие, но менаџментот одбиле да му дадат соба, правдајќи се дека се` е резервирано. Затоа, зел вреќа за спиење и легнал под својата статуа.

Шварценегер сака да пренесе порака дека кога бил на одредена општествена позиција, луѓето го воспевале и му се додворувале, а сега кога веќе не е на таа позиција, заборавиле за сите работи кои му ги кажале.

„Да, времињата навистина се менуваат. Никогаш не верувајте и на вашата општествена позиција, на работодавецот и на моќта на вашиот ум. Ништо од тоа не трае вечно“.