Сексот и заработувачката – еве која е поврзаноста?


Викенд најава: Интер - Милан, Тотенхем - Ман.Сити и Феенорд - ПСВ ↓↓↓Редовниот секс може да ни причини онолку среќа, колку и годишен бонус покрај платата, се вели во анкета објавена во весникот „Метро”.

„Не е нужно работниците да чекаат покачување на работа, за да се почувствуваат задоволни. Подобро е да се посветат на сексот дома”, се истакнува во написот.

Истражувањето опфатило 335 двојки, и се состоело од неколку фази. Најнапред тие биле запрашани – колку често водат љубов, колку се задоволни од животот, колку често се гушкаат, бакнуваат и држат за раце. Во втората фаза, која траела неколку месеци, по „друштвен експеримент“ со 106 двојки, констатирано е дека – колку што половите активности се почести, толку и луѓето биле посреќни во животот.

Заклучокот е она што всушност сите го знаеме – дека редовниот секс ги поттикнува и сите други пријатни и хармонични односи помеѓу партнерите.