Седницата за одложување на пописот закажана за денес во 13 часот

Собранискиот претседател Талат Џафери ја свика седницата на која ќе се одложи пописот. Таа е закажана за во 13 часот.

Во истото време е закажана и седницата за измени и дополнувања на изборниот законик.

Седницата се очекуваше во текот на вчерашниот ден, но партиите не најдоа решение, односно не се договорија, и токму од тука измените, а со тоа и одложувањето ќе се случат денеска.