Сè е спремно за Катар 2022: Еве го комплетниот распоред со термините од сите натпреварите на претстојниот мундијал


Дерби до Дерби! Комплетен фудбалски викенд ↓↓↓


Сè е подготвено за Светското првенство во Катар, кое започнува на 20 ноември и ќе трае до 18 декември.

Речиси сите репрезентации ги објавија конечните списоци на репрезентативци, а секако не очекува голем спектакл.

Првиот натпревар на Светското првенство се игра на 20 ноември од 17 часот, во кој силите ќе ги одмери домаќинот Катар против селекцијата на Еквадор, финалето е закажано за 18, декември од 16:00 часот.

Вака изгледа комплетниот распоред за Мундијалот.

ГРУПА А

1.Катар
2.Холандија
3.Еквадор
4.Сенегал

20 ноември

Катар – Еквадор 17ч

21 ноември

Сенегал – Холандија 11ч

2. коло
25 ноември

Катар – Сенегал 14ч
Холандија – Еквадор 17ч

3. коло
29 ноември

Еквадор – Сенегал 16ч
Катар – Холандија 16ч

ГРУПА B

1.Англија
2.САД
3.Велс
4.Иран

21 ноември

Англија – Иран 14ч
САД – Велс 20ч

2. коло
25 ноември

Велс – Иран 11 часот
Англија – САД 20ч

3. коло
29 ноември

Велс – Англија 20ч
Иран – САД 20ч

ГРУПА C

1.Аргентина
2.Мексико
3.Полска
4.Саудиска Арабија

22 ноември

Аргентина – Саудиска Арабија 11ч
Мексико – Полска 17ч

2. коло
26 ноември

Полска Саудиска Арабија 14ч
Аргентина – Мексико 20ч

3. коло
30 ноември

Аргентина – Полска 20ч
Саудиска Арабија – Мексико 20ч

ГРУПА D

1.Франција
2.Австралија
3.Данска
4.Тунис

22 ноември

Данска – Тунис 14ч
Франција – Австралија 20ч

2. коло
26 ноември

Тунис – Австралија 11ч
Данска – Франција 17ч

3. коло
30 ноември

Австралија – Данска 16ч
Франција – Тунис 16ч

ГРУПА Е

.1Германија
2.Јапонија
3.Шпанија
4.Костарик

23 ноември

Германија – Јапонија 14 ч
Шпанија – Костарика 17ч

2. коло
27 ноември

Јапонија – Костарика 11ч
Шпанија – Германија 20ч

3. коло
1 декември

Јапонија – Шпанија 20ч
Костарика – Германија 20ч

ГРУПА F

1.Белгија
2.Мароко
3.Хрватска
4.Канада

23 ноември

Мароко – Хрватска 11ч
Канада – Белгија 20ч

2. коло
27 ноември

Белгија – Мароко 14ч
Хрватска – Канада 17ч

3. коло
1 декември

Хрватска – Белгија 16 ч
Канада – Мароко 16ч

ГРУПА G

1.Србија
2 Бразил
3.Швајцарија
4.Камерун

24 ноември
Швајцарија – Камерун 11ч
Србија – Бразил 20 ч

2. коло
28 ноември

Србија – Камерун 11ч
Бразил – Швајцарија 17ч

3. коло
2 декември

Србија – Швајцарија 20 ч
Камерун – Бразил 20ч

ГРУПА H

1.Португалија
2.Уругвај
3.Јужна Кореја
4.Гана

24 ноември

Уругвај – Јужна Кореја 14ч
Португалија – Гана 17ч

2. коло
28 ноември

Јужна Кореја – Гана 14ч
Португалија – Уругвај 20ч

3. коло
2 декември

Гана – Ургувај 16ч
Јужна Кореја – Португалија 16ч

ОСМИНАФИНАЛЕ

3 декември

1 (A-група) – 2B 16:00 часот

1C – 2D 20 часот

4 декември

1D – 2C 16 часот

1B – 2A 20 часот

5 декември

1E – 2F 16:00 часот

1G – 2H 20 часот

6 декември

1F – 2E 16:00 часот

1H – 2G 20 часот

ЧЕТВРТФИНАЛЕ

9 декември

1E/2F – 1G/2H (ПАР А) 16 часот

1A/2B – 1C/2D (ПАР B) 20 часот

10 декември

1F/2E – 1H/2G (ПАР C) 16 часот

1B/2A – 1D/2C (ПАР D) 20 часот

ПОЛУФИНАЛЕ

13 декември

ПАР А – ПАР B 20 часот

14 декември

ПАР C – ПАР D 20 часот

ЗА ТРЕТО МЕСТО

17 декември, 16:00 часот

ФИНАЛЕ