Се чекаше на ваква цензура: “Despacito” забранета во Малезија


Кој ќе тепа на Ел Класико!? ↓↓↓


Малезија на државните телевизии и радио станици им забрани да го емитуваат светскиот хит “Деспасито“ поради како што се наведува „срамните стихови во песната“.

Исто така, на приватните радио и телевизиски станици им се советува “автоцензура“ во однос на оваа песна.

Не е прв пат оваа богата земја да ги извади на површина своите конзервативни ставови и критериуми, цензурирајќи видео спотови или слично.