Само за милионери: Луксузна јахта за чалам меѓу богатите пријатели

Британскиот дизајнер Енди Ваг осмислил концепт на јахта за милионери, кои сакаат да се истакнуваат меѓу своите богати пријатели. Луксузната јахта Nouveau е вистински рај со драматичен изглед.

5-10-jahta1

Јахтата има раскошна кабина за сопственикот, со свои балкони со џакузи, тобоган и голем базен.

– Целта на тобоганот е да се чувствувате поврзани со природата и со океанот кој ве опкружува, изјавил дизајнерот.

5-10-jahta2 5-10-jahta3

На јахтата има и ВИП кабини за гости, како и канцеларија и просторија за дружење.

5-10-jahta4

– Nouveau цели кон млади и модерни клиенти кои не ја избираат големината туку само сакаат да се истакнат, објаснува Ваг и додава дека при дизајнирањето не му билa приоритет функционалноста на просторот, туку радикалниот изглед.

5-10-jahta5