Русинки уживаат во зимско капење на -30 Целзиусови

Иако температурата беше падната во длабок минус, триесет степени под нулата, за овие Русинки тоа воопшто не е пречка да уживаат во зимското капење во студените морски води крај Владивосток.

Наталија Аксјонова веќе десет години се занимава со зимско пливање.

„Го сакам чувството кога се победувам себе си. Тоа може да го разбере само човек кој влегува во ледената вода. Тоа секогаш е бура од емоции , впечатоци, добро расположение“, изјавила Наталија за руските медиуми.