И Илон Маск е импресиониран од Ладата која „вози наназад“

„Ха, ха, закон“ (рус. офигенно), беше одговорот на технолошкиот иноватор и могул Илон Маск на прашањето дали му се допаѓа преправениот модел на Лада која еден 18-годишен руски иноватор ја приспособи да се движи наназад.

Снимката кој НТВ ја објави на „Твитер“ е направена на улиците на рускиот град Ставропол. На неа се гледа како возачот седи со грб свртен спрема хаубата, додека моторот се наоѓа во багажникот.