Ристо Батровски – Македонски пронаоѓач,иноватор,вонземјанин


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Емисија од архивата на Македонската радио телевизија посветена на Ристо Батровски. Останатото го имате на видеото, нема потреба да ви објаснуваме и најауваме.

ПОСЛОВИЦА

Кога човек ќе загуби право на смеа

И право да биде умен

Да дели правда

Да се прави важен

И право дете и жена да сака,

Тогаш —

Му останува правото

Да биде тажен

Да умира од мака

Да чемрее довек —

Тој човек.

Блаже Конески