Повеќе СЕКС за помалку бори: Овие пози не подмладуваат и го подобруваат нашето здравје


Ep.2 Urban Explorer: Каде да се пирсате во Скопје!? ↓↓↓


Истражувањето спроведено во Единбург покажа дека луѓето кои водат љубов барем четирипати неделно, изгледаат и до десет години помладо од оние кои немаат постојано сексуален однос.

Како сексот влијае на младоста?

Сексот слободно може да се класифицира како вежба, што значи дека ја поттикнува циркулацијата и го засилува имунитетот. Подобрата покриеност на лицето допринесува на помлад изглед. Не ослободува од стресот кој предизвикува рано стареење.

Поради активниот сексуален живот повеќе се смееме, се чувствуваме подобро и имаме повеќе самодоверба, а познато е дека насмеаните луѓе изгледаат помлади од оние кои имаат лут израз на лицето.

Резултатите од истражувањето носи и три пози кои се најдобри за подмладување:

– Мисионерска поза

– Лотос поза

– Поза во која жената ги држи нозете на рамената на партнерот