Полицијата во Портланд уапси зимзелено дрво (видео)


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


„Ве молиме, господине Дрво, поместете се и не го блокирајте сообраќајот“, биле зборовите од полицајците кои му ги упатиле на типот кој, маскиран како дрво, го попречувал сообраќајот во центарот на американскиот град Портланд.

Откако „дрвото“ не ја послушало молбата од полицијата, тие биле принудени да го приведат „истото“. Против „дрвото“ е поднесена прекршочна пријава за попречување на сообраќајот, а не е јасно која му била целта на типот така преправен во дрво да прави проблеми во текот на сообраќајот.

Негов пријател изјави дека наводно на тој начин сакал да го анализира однесувањето на луѓето во сообраќајот.