Полицајци паѓаат во несвест додека Вучиќ држи говор (снимка)


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Централната манифестација по повод одбележувањето на Денот на Министерството за внатрешни работи и Денот на полицијата одржана вчера во Србија, беше уште една прилика за претседателот Александар Вучиќ да одржи свој говор додека пред него мирно построени стоеја полициските припадници изложени на сонце и на висока температура.

Додека функционерите беа сместени под сенка, заштитени од сонцето, припадниците на Министерството за внатрешни работи беа изложени на високите летни температури.

И така со часови, додека не почнаа да паѓаат во несвест на 40 степени Целзиусови, построени еден позади друг. Луѓето од државниот врв на Србија сето тоа го посматраа мирно, од сенка.