Вебкафе

Политиката е неразделна од шоубизнисот во САД: Чаша на единството од Старбакс

Старбакс претстави нова чаша за кафе наречена – Чаша на единството, на само неколку дена пред претседателските избори во САД.

2-11-starbaks-casa

Чашата е со зелени и бели бои, дело на Шого Ота кој врз неа нацртал мозаик од преплетени силуети на стотина луѓе од различни средини.

Претседателот на Старбакс, Хауард Шулц изјави дека во моментот кога целата држава е разделена, Старбакс сака да создаде симбол на единството што ќе им  укажува на Американците да споделуваат вредности и за неопходност да бидат добронамерни и благонаклонети едни-на-други.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top