Пољаци ја рокаат „Две невесте тикве брале бре“ и тоа на кумановски дијалект


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Percival е полски музички фолк бенд од Лубин, формиран од музичари фасцинирани од историјата и историските настани. Името не реферира на никаква историска фигура, туку на џуџето Персивал Шутенбах од серијалот новели The Witcher од Андржеј Сапковски, познат полски писател на епска фантастика.