Погледнете како блесна оваа година божиќната елка во Витлеем


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓Како и секоја година, и оваа, илјадници верници се собраа во родното место на Исус Христос, Витлеем, каде традиционално се пушта осветлувањето на накитената божќна елка.

Пред црквата на Светото Рождество беше поставен аогромна елка , висока 16,5 метри. Украсена е со 2 000 лампиони и 500 украсни сијалички. Беше декорирана цели 10 дена за да биде подготвена за да блесне токму вчеравечер.

Секоја година во овој период во Витлеем пристигнуваат илјадници туристи од целиот свет за да бидат во родното емсто на Исус.